Museum van de Vrouw
Kerstwens2017.png
Historisch Informatie Punt

Die informatie bestaat anno 2011 nog hoofdzakelijk uit papieren documenten (boeken, foto’s, documentatiemappen, kranten en tijdschriften). De collecties van de heemkundekring, het museum, Biblionova en Veldeke worden geintegreerd. Dit nu nog analoge materiaal wordt in de komende jaren succesievelijk gedigitaliseerd, zodat straks ook viade computer en internet informatiebronnen en databanken ontsloten kunnen worden. Echter niet alleen het verstrekken van informatie is belangrijk, ook het verkrijgen ervan.

Genoemde partijen werken samen om het HIP verder te ontwikkelen tot een erfgoedpunt waarin de dienstverlening uitgebreid, de presentatie van de plaats- en streekgebonden informatie verbeterd, het historisch besef gestimuleerd en nieuwe doelgroepen bereikt en blijvend geïntereseerd kunnen worden.

Het cultureel centrum als laagdrempelige instelling kan met een erfgoedpunt een plek bieden waar geïnteresseerden in de lokale geschiedenis elkaar ontmoeten en waar informatie wordt uitgewisseld. Veel mensen zijn op zoek naar informatie over hun afkomst, hun plaats in de historie en informatie over de eigen omgeving. De nadruk ligt daarbij op de lokale geschiedenis omdat inwoners van onze gemeente vooral geïnteresseerd zijn in de eigen omgeving, in de „kleine‟ geschiedenis. Daarnaast schenkt het erfgoedpunt aandacht aan de regionale geschiedenis en verwijst het door naar collecties en archieven van andere erfgoedinstellingen.

De nu nog analoge collectie en straks de digitale delen daarvan kunnen ook gebruikt worden voor educatieve doeleinden. Het HIP is een plaats om het erfgoed te presenteren, maar het biedt ook faciliteiten voor de erfgoedliefhebber die gebruik kan maken van de aanwezige apparatuur en het fungeert als een ontmoetingsplek waar men informatie kan uitwisselen. Voor elk wat wils, van toevallige passant tot gevorderde amateur-historicus.

Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

Let op!

Het Museum is momenteel gesloten. Meer informatie volgt binnenkort.