Museum van de Vrouw
Groote gezinnen, een huis vol!
De petitie is door 1867 mensen getekend!

De afgelopen weken is er veel steun geweest voor het museum. De petitie opgezet door vrijwilligers is door 1867 mensen getekend. Vandaag zijn al deze handtekeningen overhandigd aan wethouder Pustjens.

Dank voor alle steun, reacties en ondertekeningen! 

Petitie

Lees meer

Share |
“Voortbestaan Museum in Echt in gevaar door plannen gemeente”

De plannen van de Gemeente Echt-Susteren voor de ingrijpende verbouwing van het pand Plats 1 te Echt waren de afgelopen dagen actueel in verschillende media.

De plannen voorzien in een kleine zaal voor de muziekvereniging op de begane grond en het Museum verhuist van de benedenverdieping naar de eerste etage.

Het bestuur en de vrijwilligers zijn unaniem van mening dat de aanpassingen in de huisvesting de doodsteek betekenen voor het Museum van de Vrouw, omdat er een totaal onwerkbare situatie wordt gecreëerd. Specifiek voor het Museum bedoelde functionele voorzieningen gaan verloren, depots en opslagruimtes verdwijnen, er is onvoldoende werkruimte in de nieuwe toestand en ook de Gooj Kamer - een wezenlijk onderdeel van het Museum - verliest zijn huidige functie. Dit alles heeft natuurlijk gevolgen voor de status als erkend museum. Het bestuur heeft de gemeente dan ook laten weten niet akkoord te gaan met de plannen.

Tot er een definitief besluit genomen is door de gemeenteraad, gaat het Museum op volle kracht door met haar werkzaamheden en het ontvangen van gasten.

Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen via onze kanalen.

Lees meer

Share |
“Groote gezinnen, een huis vol!” wegens succes verlengd tot 11 december 2017!

Heeft u de tentoonstelling al gezien? Meer dan 6000 belangstellenden gingen u voor en de tentoonstelling mag dan ook een groot succes genoemd worden. De reacties zijn enthousiast. Een reis naar het verleden, zo ervaren veel bezoekers de tentoonstelling en “Een feest der herkenning” is een veelgehoorde typering. Redenen genoeg voor een verlenging!

“Groote gezinnen, een huis vol!” neemt u in beeld en geluid mee terug naar vroeger en laat u het reilen en zeilen van een groot gezin ervaren. Hoe het was om een slaapkamer te delen met zijn zessen, te eten aan tafel met zijn twaalven, het speelgoed te moeten delen met broers en zussen, weer een kindje erbij te krijgen.

Wilt u er even bij stil staan hoe ingrijpend de wereld sindsdien veranderd is of wilt u oude herinneringen ophalen, bezoek dan deze bijzondere tentoonstelling. Een bezoek aan het museum is ook een leuk uitje  samen met uw familie, vrienden en vriendinnen of uw vereniging.

Lees meer

Share |
7000ste bezoeker voor "Groote gezinnen, een huis vol!"

29 maart ontving het Museum van de Vrouw de 7000e bezoeker voor de tentoonstelling “Groote Gezinnen, een huis vol!”. Mevrouw Vos mocht als 7000e bezoeker verwelkomd worden. Ze genoot samen met vriendinnen van een high tea, een van de arrangementen die bij het Museum te boeken zijn. Marlie Lamers, projectleider van de tentoonstelling, overhandigde mevrouw Vos een mooie bos bloemen en een cadeaubon.

7000ste bezoeker

Lees meer

Share |
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
Opening

Op 19 juli wordt de mini-expo 'Bepakt en bezakt' geopend. Kom ook!

Meer info? Klik hier!