Museum van de Vrouw
Openmuseumweekend_website_slide.png
Het Museum van de Vrouw opent al haar deuren!

In het weekend van 24 – 25 juni 2017 zal het Museum van de Vrouw al haar deuren openen voor bezoekers, inwoners en alle andere belangstellenden!

Een unieke en eenmalige kijk achter de schermen, want alle deuren zullen open gaan van depotkasten tot aan het kleinste kamertje. Een deel van de ongeveer 60 vrijwilligers die werkzaam zijn in het museum, zal u tussen 13-17 uur geheel gratis rondleiden! Meer info? Klik hier

 

Share |
Welkom!

Het Museum van de Vrouw

Een gedenkplaats voor “moeder de vrouw”? Jazeker, maar niet alleen voor haar als “moeder”. Het museum belicht het leven van de vrouw in al zijn facetten. Van geboorte en doop tot overlijden en rouw. Als spil van het gezin, maar ook als stabiele factor in een hectische wereld daarbuiten. Ontdek haar invloed op onze cultuur en wat wij daarvan ervaren in onze huidige samenleving op het gebied van mode, eten en drinken, geloof en bijgeloof, gebruiken en tradities.

Het museum plaatst de geschiedenis van de vrouw in een hedendaags perspectief en biedt daarmee verrassende en interessante inzichten in ons eigen leven van alledag. Een gegeven dat tevens voldoende invalshoeken biedt voor steeds weer wisselende exposities voor een breed publiek.

“Groote gezinnen”  is t/m 11 december 2017 in het Museum van de Vrouw, Plats 1, 6101 AP Echt.

 

Share |
Volg ons ook...

op Social-Media!

FacebookYoutubeTwitter

 
Proeverij; Eetbare bloemen

Een culinaire reis door de wereld van eetbare bloemen op 24 juni en 13 juli!

Meer info? Klik hier!