Oorlogskeuken

Voedsel werd schaars zeker aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Om ervoor te zorgen dat iedereen aan voedsel kon komen, werden er voedselbonnen ingevoerd. Op 11 oktober 1939 was suiker het eerste voedingsmiddel dat alleen met bon verkrijgbaar was. Tot in de jaren ’50 was distributie van schaarse producten nodig. In de Randstad was de winter van 1944/1945 een echte hongerwinter. In Limburg hebben de meeste mensen geen gebrek gekend. Ze hadden vaak een eigen moestuin en wat kippen of een varken. Er werd zeker gevorderd bij de boeren, maar ja; ” het varken was niet zo vet als anders en de koe gaf minder melk. Ook de kippen legden minder eieren”.
Mensen werden vindingrijk en gebruikten andere ingrediënten om te koken. De bekendste zijn tulpenbollen en brandnetels.

Bedenk een recept wat in de oorlog gemaakt had kunnen worden. Kook het zelf en maak een foto van het gerecht en stuur ons het recept.

De foto’s en het recept kun je weer sturen naar info@museumvandevrouw.nl.

De foto’s zullen we delen via onze gebruikelijke kanalen.

Wij wensen je veel kookplezier en alvast smakelijk eten. ;)

Kerstchallenge

Kerstchallenge Kerstmis is het feest van de tradities en gebruiken. De kerstboom, kerstballen, de nachtdienst in de kerk, cadeautjes onder de kerstboom, waxinelichtjes en kaarsjes, op bezoek bij familie maar ook kerstshows [...]

Stemmen Quarantaine Challenges

Stem op jouw favoriete inzendingen Voor het Museum van de Vrouw zijn de bezoekers en lezers van onze digitale kanalen heel belangrijk. Daarom hebben we er ook voor gekozen bezoekers en lezers [...]